leen-design / Jewellery always fits / handgemaakte houten juwelen

Trends lente 2021: pastelkleuren zijn hot

21 maart 2021

We snakken met zijn allen naar die eerste zonnestralen. Onze maxi-dress met A-lijn hangt klaar, kuiten schreeuwen om ontbloot te worden, want ‘daar is de lente …’. En die lente belooft kleurrijk te worden. Lieflijke, zachte pastelkleuren zetten de toon en effenen het pad voor eindeloos combineren zonder al te schreeuwerig te worden.


Wat zijn pastelkleuren?


Om een pastelkleur te bekomen, meng je een sterke kleur (een zuiver pigment) met een lichte kleur zoals wit of lichtgeel. De oer-pastelkleuren zijn babyroze en babyblauw.


De lichte pastelkleuren zijn een zegen voor creatieve fashionista’s. Doordat ze weinig zuiver pigment bevatten, zijn ze namelijk perfect te combineren met sterkere, pigmentrijke kleuren. Probeer het zelf eens en werk je little black dress af met een lentefris pastel juweel!


Juwelen in pastelkleuren


De lentecollectie van Leen-design volgt de nieuwste trends en pakt uit met een brede waaier aan heldere pastelkleuren. Van lila, over muntgroen en perzik tot azuurblauw: voor elke outfit wat wils …

"Lichte pastelkleuren zijn perfect te combineren met sterkere, pigmentrijke kleuren. Een zegen voor creatieve fashioniasta's!"

Lila stekers en hangers


Lila was in de oudheid een erg kostbaar pigment. Paarse tinten konden enkel door middel van een delicaat proces gewonnen worden uit zeeslakken. Hierdoor waren ze enkel weggelegd voor de elite. En dat zorgde er ook voor dat lila nog maar zelden een modekleur was. 


Deze lente komt lila eindelijk op het voorplan. Met een lila steker en hanger pronken is de komende maanden dus dik okay …

In onze webshop een leuk ontwerp gezien dat niet in je favoriete kleur beschikbaar is? Neem dan zeker contact op met ons. We zoeken graag mee naar een passende oplossing.

Muntgroene oorbellen


Dan is muntgroen heel wat beter ingeburgerd in onze kleerkast en in onze interieurs. Muntgroen groeide de voorbije jaren uit tot één van de toppertjes onder de pastelkleuren.


De frisse munt-kleuren roepen associaties op met de natuur, met heerlijke lentewandelingen en met vernieuwing.


Voor wie zijn of haar juwelencollectie wil opfrissen, is deze muntgroene, zeshoekige steker een absolute aanrader.


Probeer eens perzik


Volgens interieurspecialisten is het niet raadzaam om ‘peach’ of perzikgeel-oranje op grote oppervlaktes in je interieur te gebruiken. Een overdaad aan perziktinten zouden namelijk een nefaste impact op je humeur hebben. 


Subtiele details in perzikkleuren, zoals een ring met een perzikkleurig accent, zijn dan weer wel okay. Bovendien is het kleur, dat we ook wel eens associëren babyhuid, prachtig in combinatie met muntgroen.


Azuurblauwe oorringen


Azuurblauw is een diepblauwe tint die je bijvoorbeeld vaak ontwaart in halfedelstenen. Onze geest associeert azuurblauw met een wijds vrijheidsgevoel, met de uitgestrekte oceaan en een onbezorgd bestaan.


In het kwartet met lila, perzik en muntgroen is azuurblauw de donkerste tint. Het kleur vormt het ideale tegengewicht voor de zachtere pasteltinten en levert prachtige én trendy combinaties op.

Grote ovalen hanger

Ketting in pasteltinten


Kies zelf je vorm, kleur en lengte.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Elke maand een portie stijladvies


  • Maak in primeur kennis met nieuwe juwelen


  • Profiteer van exclusieve promoties