leen-design / Jewellery always fits / handgemaakte houten juwelen

Steker of hanger? Doe mij maar één van elk

15 januari 2021

Valentijn komt langzaam dichterbij. De romantische zielen onder onze geliefden zijn misschien wel op zoek naar het ideale Valentijnscadeau. Als het op oorringen aan komt, zien sommigen - mannen? - al gauw het bos door de bomen niet meer. Wat is nu een steker en wat is een hanger? En wat zegt u daar? Dat er ook al ‘steker-hangers’ bestaan?


Wat is het verschil tussen een steker en een hanger?


Laten we beginnen bij het begin: bij een hanger hangt het juweel onder de oorlel. Bij stekers daarentegen raakt het juweel de oorlel zelf. Duidelijk? Goed! Zet je nu dan schrap. Want niet iedereen houdt evenveel van beide mogelijkheden. Er woedt een strijd tussen hanger-fans en steker-lovers.


Vaak hoor ik klanten zeggen: “Ik sta niet met een hanger.” Of omgekeerd: “Een steker is veel te klein voor mij.” Geen van beide heeft het wat mij betreft bij het rechte eind. Het enige wat ik deze klanten toewens, is een portie durf en overtuiging. Want: wie de steker niet eert, is de hanger niet weerd. Of omgekeerd.


Subtiel of karaktervol


Liefhebbers van stekers weten dat ze met een subtiel stekertje hun jukbeenderen accentueren. De focus komt op het aangezicht te liggen en zorgt voor een scherpere, aanwezige blik. 


Maar ook de voorzichtigste steker-liefhebber kan stralen met een hanger. Want met een kleurrijke, grote hanger geef je extra karakter aan je outfit. De aandacht verschuift van je aangezicht naar het totaalplaatje, dat je met matchende kleuren echt af maakt.


De steker-hanger als gulden middenweg


Draag je steevast hangers, dan ga je je algauw naakt voelen als je ze ‘s ochtends vergat in te doen. En voor een reservepaar van die grote hangers heb je geen plek in je trendy mini-handtas. Tegelijkertijd kan voor wie vastgeroest is aan zijn of haar stekers de sprong naar hangers onoverkomelijk lijken. 


Gelukkig bestaat er een middenweg: de steker-hanger. Bij een steker-hanger raakt het houten juweel de oorlel, maar is er ook een klein of groter deel dat onder de oorlel hangt.


Kiezen is verliezen


Steker, hanger of hanger-steker: wie resoluut voor één van de drie kiest, verliest. Kom dus uit je comfortzone, doe eens zot en hang de steker uit. Of omgekeerd. Of iets tussenin.

Grote ovalen hanger

Steker met lange hanger

te

Opvallend maar toch subtiel dankzij een speelse doorkijk.

Vederlicht aan je oor.

combinere

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Elke maand een portie stijladvies


  • Maak in primeur kennis met nieuwe juwelen


  • Profiteer van exclusieve promoties