leen-design / Jewellery always fits / handgemaakte houten juwelen

Kies de juiste oorbellen met deze vier tips

8 februari 2021

Willekeurig kleren uit de kast halen en combineren levert zelden een mooie look op. En dat gaat ook op voor je keuze van oorbellen. Met deze vier tips kies jij de passende hanger of steker voor jouw stijl.


Tip 1: Volg de vorm van je gezicht


Spits, rond, scherp … De vorm van je gezicht bepaalt vaak welke oorbellen je het best staan.


Wie gezegend is met een ovaal gezicht dat perfect in balans is, kan vlot met alle vormen combineren. In alle andere gevallen kan je met oorbellen die de tegenovergestelde vorm van je gezicht hebben, zorgen voor meer balans


Zo accentueer je de troeven in je gelaat en camoufleer je de onvolmaaktheden:


Tip 2: Match met monturen


Heb je een bril nodig om scherp te zien? Ben je verslingerd aan je trendy zonnebril? Of draag je graag een hip montuur zonder sterkte? Stem dan zeker je keuze in oorringen af op je montuur.

"Wie een lange, slanke hals heeft, kan die accentueren met grote oorbellen."

Ook hier is evenwicht de sleutel. Kies je voor een zwaar montuur, overweeg dan zeker een slanke oorring. Heb je daarentegen een montuurloze bril, dan zal een opvallende, zwaardere hanger je zeker niet misstaan.


Dezelfde vlieger gaat op als op het kiezen van matchende kleuren aankomt. Heb je een zwart montuur, durf dan eens voor een rood accent gaan. En zit er zilver of goud in je bril, dan zullen bijpassende hangertjes voor een extra evenwichtige look zorgen.

In onze webshop een leuk ontwerp gezien dat niet in je favoriete kleur beschikbaar is? Neem dan zeker contact op met ons. We zoeken graag mee naar een passende oplossing.

Tip 3: Hou rekening met je hals


Met oorringen kan je bepaalde aspecten van je uiterlijk extra in de verf zetten. Met kort of opgestoken haar is dat zeker het geval voor je hals.


Wie een lange, slanke hals heeft, kan die accentueren met grote oorbellen. Pas echter op: heb je een korte hals, dan bereik je met grote oorbellen net het omgekeerde effect. Een subtiele steker of korte hanger zullen dan meer jouw ding zijn.


Tip 4: Denk aan het totaalplaatje


Herhaling, tegenpolen, accenten … Met oorringen kan je op een subtiele manier je volledige outfit in evenwicht brengen:

  • Vermijd veelkleurige oorbellen in combinatie met drukke prints. 
  • Draag je een kleurrijke outfit, dan zijn zwarte oorbellen altijd een veilige keuze. 
  • Ga op zoek naar een onopvallende tint in je bovenstuk en herhaal die tint in je oorbel. Onze hersenen verbinden deze tinten en creëren een gevoel van harmonie.
Grote ovalen hanger

Zwart stekertje met klein hangertje


Mini hangertje,
maxi pit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Elke maand een portie stijladvies


  • Maak in primeur kennis met nieuwe juwelen


  • Profiteer van exclusieve promoties